Plné čerstvých chutí a zároveň tak zdravé! Jsou svěží a jednoduché, a s čerstvou bazalkou, česnekem, citronovou šťávou, kapary a lososem máte léto prakticky na talíři.
Ingredience
- 500 g těstovin rigatoni
- 1 lžička drceného česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 šálku čerstvých listů bazalky, jemně nasekaných
- pepř
- sůl
- filet z lososa o hmotnosti 500 g
- kůra z jednoho citronu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 čajové lžičky kapar
- strouhaný parmezán
Postup
- Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu.
- Mezitím dochuťte lososa solí a pepřem a pečte při 180°C po dobu 15-20 minut, v závislosti na tloušťce.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s česnekem, olivovým olejem, bazalkou a dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte do těstovin citronovou šťávu, kůru a kapary a promíchejte.
- Nakrájejte lososa na kousky.
- Jemně ho promíchejte s těstovinami.
- Pokrm servírujte horký s nastrouhaným parmezánem.