Smažená vepřová játra na cibulce a slanině

Smažená vepřová játra na cibulce a slanině
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Tento recept je klasikou, která nikdy nevyjde z módy. 

Inspirujte se a nechte si chutnat!

Ingredience

  • 300 g vepřových jater
  • 500 g cibule
  • 400–300 g anglické slaniny
  • sůl 
  • pepř
  • majoránka
  • drcený kmín
  • nasekaný česnek
  • zelené bylinky

Postup

  • Vepřová játra, slaninu a cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  • Na rozpálenou pánev dejte anglickou slaninu (je-li libová, přidejte lžíci oleje) a nechte ji hezky vypéct dozlatova.
  • Pár plátků slaniny odložte stranou. Budete je potřebovat na ozdobu.
  • Ke slanině přidejte játra, která také opečte a přidejte k nim cibuli.
  • Vše promíchejte a restujte, dokud cibule nezačne zlátnout.
  • Dochuťte solí a pepřem. Můžete přidat také majoránku, čerstvé bylinky, drcený kmín nebo česnek. 
Smažená vepřová játra s bramborovou kaší, slaninou a zeleninou.
zdroj: greatbritishchefs.com

K pohodlné přípravě jater se skvěle hodí pánev s nepřilnavým povrchem. Prozkoumejte recenze pánví značky Tefal a vyberte si tu pravou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.