Máte rádi těstoviny?
Tato omáčka se k těstovinám skvěle hodí. Vyzkoušejte ji!
Ingredience
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- těstoviny
- 500 g kuřecích jater
- ½ červené cibule
- 8 listů šalvěje
- 5 stroužků česneku
- ½ šálku suchého bílého vína
- 30 g másla
- 250 g plnotučné smetany
- 3 polévkové lžíce nasekané petrželky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička černého pepře
Postup
- Pánev rozehřejte na středně vysokou teplotu. Nalijte na ni olej a přidejte kuřecí játra.
- Ochuťte maso solí a pepřem a osmahněte ze všech stran.
- Po asi 1 minutě, vnitřnosti vyjměte a odstavte bokem.
- Na stejnou pánev přidejte máslo, cibuli a šalvěj.
- Jakmile začne cibule sklovatět, přidejte česnek a smažte další 2 minuty.
- Následně přilijte bílé víno.
- Přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.
- Snižte teplotu na minimum a vařte další 3–4 minuty, dokud omáčka nedostane hnědou barvu.
- Do omáčky přidejte odloženou játrovou směs a při mírné teplotě vařte 5–7 minut.
- Zatímco se pokrm vaří, uvařte si těstoviny. Postačí 6–8 minut (v závislosti na druhu těstovin).
- Jakmile je játrová omáčka se smetanou hotová, celý pokrm dozdobte čerstvou petrželkou a vše pokapejte trochou olivového oleje. Ihned podávejte.
Máte rádi domácí potraviny? Pak se inspirujte naším návodem na zavařování brusinek a užívejte si je po celý rok.