Recept je součástí kulturního a gastronomického dědictví Francie.
Připravte si tuto specialitu a ohromte své hosty!
Ingredience
- 500 g husích jater (jako alternativu lze připravit také kachní játra foie gras)
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce sladkého bílého vína dle vlastní chuti
Postup
- Ve víně rozpusťte sůl a poté přimíchejte pepř.
- Touto směsí zalijte játra z husy a nechte stát v lednici 12 hodin.
- Předehřejte troubu na 120 °C a umístěte do ní, vodou naplněnou, nádobu.
- Marinované kousky foie gras zabalte do misky na paštiku a zakryjte alobalem.
- Formu vložte do nádoby s vodou, která je už v troubě a pečte 50 minut, při teplotě 120 °C.
- Hotovou paštiku nechte vychladnout, odstraňte z ní přebytečný tuk a vložte na 24 hodin do lednice.
- Takto připravený pokrm vám v lednici vydrží až 5 dní, pokud jej uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
Že ještě nemáte domácí gril na elektřinu? Vybrat vám jej pomůžou naše recenze elektrických grilů.