Čeká vás oslava s rodinou nebo přáteli?
Máme pro vás tip na skvělý recept, který vaše hosty naprosto ohromí.
Recept můžete připravovat jak venku na ohni, tak doma na grilovací pánvi.
Ingredience
- 500 g vepřových jater (nakrájených asi na 2 cm vysoké kusy)
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- ¼ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička sójové omáčky
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- ½ polévkové lžíce oleje na vaření
Postup
- V misce smíchejte játra, sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. Marinujte v lednici 20 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a maso grilujte po dobu 2 minut ze všech stran.
- Vnitřnosti můžete připravovat také venku na ohni. V tom případě doporučujeme maso připravovat na velmi mírném ohni.
- Nemáte-li možnost otevřeného ohně nebo grilovací pánev, můžete si pokrm připravit na elektrickém grilu.
Upřednostňujete zdravé pomazánky? Pak vyzkoušejte další skvělé recepty na pomazánky z červené čočky.