Pikantní vepřová játra na roštu

Pikantní vepřová játra na roštu
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 5

Čeká vás oslava s rodinou nebo přáteli? 

Máme pro vás tip na skvělý recept, který vaše hosty naprosto ohromí. 

Recept můžete připravovat jak venku na ohni, tak doma na grilovací pánvi.

Ingredience

  • 500 g vepřových jater (nakrájených asi na 2 cm vysoké kusy)
  • ½ čajové lžičky mletého černého pepře
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  • ½ polévkové lžíce oleje na vaření

Postup

  • V misce smíchejte játra, sójovou omáčku, česnek, sůl a pepř. Marinujte v lednici 20 minut.
  • Na pánvi rozehřejte olej a maso grilujte po dobu 2 minut ze všech stran. 
  • Vnitřnosti můžete připravovat také venku na ohni. V tom případě doporučujeme maso připravovat na velmi mírném ohni. 
  • Nemáte-li možnost otevřeného ohně nebo grilovací pánev, můžete si pokrm připravit na elektrickém grilu.
Játrové kousky na špejlích, připravované na roštu.
zdroj: eatlikepinoy.com

Upřednostňujete zdravé pomazánky? Pak vyzkoušejte další skvělé recepty na pomazánky z červené čočky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.