Tento recept můžete využít jako klasické hlavní jídlo ve všední den, ale ani hosty, při slavnostnější události, s ním neurazíte.
Ingredience
Cibule a jablka:
- 250 g cibule
- 250 g křupavých jablek
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 150 ml krůtího nebo kuřecího vývaru
- 60 ml červeného vína
- 75 ml plnotučné smetany
- mořská sůl
- pepř
- trochu nasekané petrželky
Krůtí játra:
- 450 g krůtích jater (dva velké kusy)
- 1 polévková lžíce mouky
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- hrubá mořská sůl
- pepř
Postup
- Před tím, než začnete s přípravou všeho ostatního, dejte vařit brambory na kaši a tu připravte dle svého oblíbeného receptu.
Cibule a jablka:
- Nakrájejte cibuli na čtvrtiny a poté na tenké plátky.
- Na čtvrtky nakrájejte také jablka.
- Na pánvi rozehřejte olej a cibuli s jablky na něm smažte asi 5 minut.
- Přilijte vývar, červené víno, smetanu, sůl a pepř.
- Zakryjte poklicí a vařte, na mírném ohni, asi 10 minut, nebo dokud nebude cibule měkká.
- Poté sejměte pokličku, přidejte teplotu na střední stupeň a vařte další 2 minuty. Tekutina se tak mírně vyvaří.
- Dochuťte solí a pepřem.
- S krůtími játry podávejte také připravenou bramborovou kaši a vše posypte čerstvou petrželkou.