Milovníci guláše si přijdou na své!
Uvařte něco originálního, s čím se v českých kuchyních příliš často nesetkáte.
Ingredience
- 1 kg nakrájených uvařených jater
- 2 svazky špenátu (nasekaného nahrubo)
- ½ kg kukuřičné mouky
- 5 rajčat (nakrájených na kousky)
- 2 cibule (nakrájené nadrobno)
- sůl
- rostlinný olej
- 0,5 l hovězího vývaru
Postup
- Polovinu cibule vložte do uvařených jater a přidejte 4 lžíce oleje. Promíchejte a vařte na středním ohni.
- Přidejte polovinu rajčat a přikryjte pokličkou. Duste 2–3 minuty. Poté rajčata rozdrťte a přidejte vývar.
- Osolte a znovu přikryjte pokličkou. Odstavte z tepla a nechte 5 minut stát.
- Zbytek cibule následně vložte do játrové směsi. Promíchejte a přidejte zbytek rajčat.
- Přidejte špenát s trochou vody a soli. Znovu přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Nakonec zahustěte, dle potřeby, kukuřičnou moukou.