Játrový guláš

Játrový guláš
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Milovníci guláše si přijdou na své! 

Uvařte něco originálního, s čím se v českých kuchyních příliš často nesetkáte.

Ingredience

  • 1 kg nakrájených uvařených jater
  • 2 svazky špenátu (nasekaného nahrubo)
  • ½ kg kukuřičné mouky
  • 5 rajčat (nakrájených na kousky)
  • 2 cibule (nakrájené nadrobno)
  • sůl 
  • rostlinný olej
  • 0,5 l hovězího vývaru

Postup

  • Polovinu cibule vložte do uvařených jater a přidejte 4 lžíce oleje. Promíchejte a vařte na středním ohni. 
  • Přidejte polovinu rajčat a přikryjte pokličkou. Duste 2–3 minuty. Poté rajčata rozdrťte a přidejte vývar. 
  • Osolte a znovu přikryjte pokličkou. Odstavte z tepla a nechte 5 minut stát. 
  • Zbytek cibule následně vložte do játrové směsi. Promíchejte a přidejte zbytek rajčat. 
  • Přidejte špenát s trochou vody a soli. Znovu přiveďte k varu a vařte 3 minuty. Nakonec zahustěte, dle potřeby, kukuřičnou moukou.
Játrový guláš se zeleninou, podávaný s plackami z bílé mouky.
zdroj: envirofit.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.