Drožďové nebo také kvasnicové knedlíčky jsou nejen levné, ale také chutné! Uvidíte, že vás příjemně překvapí.
INGREDIENCE
pro 20 knedlíčků velikosti cca 3–4 cm
- 2 balení čerstvého droždí
- 1 malá cibule
- 1 celé vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce strouhanky
- 1-2 lžíce másla
- zelené bylinky dle chuti (nasekaná pažitka nebo petrželka, libeček, majoránka)
- sůl
- pepř
POSTUP
- Na másle smažíme na mírném ohni nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí.
- Přidáme rozdrobené droždí a necháme ho rozpustit. Až z droždí vznikne tekutá kašička.
- Vsypeme mouku a ještě krátce smažíme.
- Směs dáme do misky vychladnout.
- Do vychladlé drožďové směsi rozklepneme vejce.
- Přiměřeně osolíme a opepříme, přidáme bylinky
- Zahustíme strouhankou tak, aby byla hmota vláčná.
- Z hmoty tvarujme kulaté knedlíčky. Pokud se těsto lepí, pomůžeme si strouhankou, ve které si obalíme prsty spolu s hmotou na knedlíčky.
- Do osolené vařící vody vložíme vytvarované knedlíčky.
- Povaříme 3-5 minut.
- Jakmile vyplavou nahoru, vyndáme je stranou do misky.
- Vkládáme do hotového vývaru a podáváme.