Patříte-li mezi milovníky steaků, jistě jste o něm již slyšeli. Vzhledem k umístění tohoto masa se mu říká rovněž hanger steak (z anglického hang = viset) a je pokaždé jedinečným požitkem.
Ingredience
- 700 g hovězí veverky
- čtvrt šálku olivového oleje
- čerstvá citronová šťáva ze dvou citronů
- 2 PL worcesterové omáčky
- 2 PL hnědého cukru
- 2 stroužky česneku
- tymián
- sůl, pepř
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, cukr, tymián a prolisované stroužky česneku.
- Do vzniklé marinády vložte hovězí maso, překryjte potravinovou folií a nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň po dobu jedné hodiny.
- Během této doby maso v marinádě několikrát otočte.
- Předehřejte gril, případně můžete použít grilovací pánev, a rošt potřete zlehka olejem.
- Vyjměte maso z marinády, posolte a popepřete.
- Grilujte na středně vysokém plamenu z každé strany alespoň po dobu 5 minut (čas záleží na tom, jak moc propečeným steakům dáváte přednost).
- Vyjměte hovězí veverku z grilu a nechte ji 10 minut odpočinout na prkýnku.
- Nakrájejte maso na plátky.
Steaky z hovězí veverky servírujte s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem, případně s americkými brambory.
Skvělý grilovaný steak z hovězí veverky můžete připravit nejen na venkovním grilu, ale také doma na vhodné pánvi. Nevíte, kterou zvolit? Podívejte se na náš test pánví na grilování.