Pro svou specifickou chuť je toto maso považováno za opravdovou delikatesu. Oživte ho voňavou omáčkou z červeného vína a nabídněte k obědu nejen vašim nedělním hostům!
Ingredience
- 400 g hovězí veverky
- šálek červeného vína
- šálek hovězího vývaru
- 1 šalotka
- 2 PL másla
- 1 PL hořčice
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Hovězí veverku z obou stran osolte a opepřete.
- Zahřejte pánev, a když je horká, pokapejte její dno trochou oleje.
- Vložte na pánev hovězí maso a orestujte jej z každé strany v závislosti na jeho výšce přibližně 5 minut.
- Vyjměte maso z pánve a před nakrájením na tenké plátky ho nechte 10 minut odpočívat.
- Mezitím v hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj najemno nakrájenou šalotku.
- Když šalotka zlehka zesklovatí, přidejte víno a vařte přibližně několik minut, dokud se téměř veškeré víno neodpaří.
- Přidejte hovězí vývar a opět vařte zhruba 5 minut. Množství vývaru by se mělo zredukovat přibližně na polovinu.
- Následně do směsi přidejte hořčici, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
- Těsně před podáváním přidejte lžíci másla a nechte ho v omáčce volně rozpustit.
Tento pokrm se servíruje především s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.