Hovězí veverka na víně

Hovězí veverka na víně

Pro svou specifickou chuť je toto maso považováno za opravdovou delikatesu. Oživte ho voňavou omáčkou z červeného vína a nabídněte k obědu nejen vašim nedělním hostům!

Ingredience

  • 400 g hovězí veverky
  • šálek červeného vína
  • šálek hovězího vývaru
  • 1 šalotka
  • 2 PL másla
  • 1 PL hořčice
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Hovězí veverku z obou stran osolte a opepřete.
  2. Zahřejte pánev, a když je horká, pokapejte její dno trochou oleje.
  3. Vložte na pánev hovězí maso a orestujte jej z každé strany v závislosti na jeho výšce přibližně 5 minut.
  4. Vyjměte maso z pánve a před nakrájením na tenké plátky ho nechte 10 minut odpočívat.
  5. Mezitím v hrnci rozpusťte máslo a přidejte do něj najemno nakrájenou šalotku.
  6. Když šalotka zlehka zesklovatí, přidejte víno a vařte přibližně několik minut, dokud se téměř veškeré víno neodpaří.
  7. Přidejte hovězí vývar a opět vařte zhruba 5 minut. Množství vývaru by se mělo zredukovat přibližně na polovinu.
  8. Následně do směsi přidejte hořčici, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
  9. Těsně před podáváním přidejte lžíci másla a nechte ho v omáčce volně rozpustit.

Tento pokrm se servíruje především s bramborovou kaší či šťouchanými brambory.

Křehké hovězí plátky připravené na víně
zdroj: eatthis.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.