Připravte si luxusní guláš s intenzivní chutí a neodolatelnou vůní. Skvěle vás zasytí a zahřeje nejen v chladných zimních měsících!
Ingredience
- 1200 g hovězí veverky
- čtyři šálky kuřecího vývaru
- 4 mrkve
- 2 řapíkaté celery
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 PL oleje
- 1 PL sójové omáčky
- půl šálku sladké maďarské papriky
- bobkový list
- tymián
- sůl, pepř
- mouka na zahuštění
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve zlehka na oleji z obou stran přibližně 5 minut orestujte osolené a opepřené hovězí maso. Následně maso odložte stranou.
- Poté do hrnce se zbytkem oleje vložte nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, papriku a celer a vše vařte do té doby, než zelenina změkne a lehce zhnědne.
- Přidejte maďarskou papriku a chvilku míchejte.
- Vlijte do hrnce kuřecí vývar a přidejte rovněž sójovou omáčku, bobkový list a tymián.
- Nakrájejte hovězí veverku na kousky a jemně poprašte moukou.
- Takto upravené maso přidejte do hrnce se směsí zeleniny a koření a přikryté pokličkou za občasného míchání vařte přibližně hodinu.
- Odstraňte z hrnce kusy zeleniny a koření, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s čerstvě nakrájenou petrželkou.
Jako přílohu k tomuto pokrmu můžete zvolit knedlík či brambory. Pokud máte rádi zeleninu, můžete v guláši ponechat i několik kousků mrkve či papriky.