Filety z lososa pečené na pánvi s česnekovým máslem

Filety z lososa pečené na pánvi s česnekovým máslem
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Losos na másle je klasika. Pojďme si ho ale připravit poněkud netradičně! Nevšedně připravené česnekové máslo dodá pokrmu na originalitě.

Ingredience:

  • 4 filety z lososa
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • 2 PL čerstvé citronové šťávy
  • 4 PL másla
  • 1/2 lžičky medu
  • 2 PL čerstvé petrželky
  • plátky citronu na ozdobu
  • 2 PL olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. V menší pánvi rozpusťte lžičku másla, přidejte prolisované stroužky česneku a restujte dozlatova, přibližně 1-2 minuty.
  2. Přidejte do pánve kuřecí vývar a citronovou šťávu.
  3. Vařte zhruba 3 minuty, dokud se množství omáčky nezredukuje na polovinu.
  4. Vmíchejte zbytek másla a med a míchejte, dokud se vše nespojí, následně omáčku odstavte.
  5. Lososové filety opepřete a osolte.
  6. Ve větší pánvi zahřejte olej a následně na něm přibližně 5 minut z každé strany lososa orestujte. Okamžik, kdy je vhodné lososa otočit, poznáte podle toho, že se jeho spodní strana stane zlatavě hnědou. Záleží rovněž na výšce filetu.
  7. Lososa přemístíme na talíř a následně každý filet přelijeme trochou česnekového másla.
  8. Posypeme nakrájenou petrželkou a ozdobíme plátky citronu.

Pečeného lososa na pánvi servírujte s rýží či zeleným chřestem.

Lososové filety servírované  s česnekovým máslem
zdroj: cookinclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.