Zapékaný losos s pikantní omáčkou

Zapékaný losos s pikantní omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Rybí maso je známé pro svou jemnou chuť. Dáváte přednost chuti výraznějšího charakteru? Použijte směs pálivějšího koření! Dokáže zázraky.

Ingredience:

  • 4 filety z lososa
  • 4 PL másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL sušené mleté cibule
  • 1 PL sladké papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 PL čerstvé petrželky
  • 1 PL čerstvé bazalky
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • lze přidat i trochu chilli papriček

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Na plech s alobalem, který jste předtím potřeli olejem, umístěte filety z lososa.
  3. Lososa osolte a opepřete.
  4. Na malé pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj prolisovaný česnek, mletou cibuli, papriku, kajenský pepř a nakrájenou petrželku a bazalku a případně chilli.
  5. Za stálého míchání krátce povařte, přibližně 1 minutu.
  6. Přidejte do směsi citronovou šťávu.
  7. Vše pečlivě promíchejte.
  8. Následně lososa touto omáčkou důkladně potřete.
  9. Vložte plech do trouby a pečte přibližně 10-15 minut, v závislosti na velikosti a výšce filetů.

Pikantního pečeného lososa v troubě servírujte s brambory či rýží, ozdobeného čerstvými bylinkami a citronem.

Pikantní pečené filety z lososa
zdroj: africanbites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.