Tajemství této lahodné pomazánky spočívá v tom, že její hlavní ingredienci necháte před použitím tak zvaně vybrečet. Pokud byste tak neučinili, veškerá přebytečná tekutina by se následně uvolnila do pomazánky.
Ingredience
- 10-12 kusů ředkviček
- 200 g polotučného tvarohu
- 2 PL čerstvé pažitky
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- čerstvá citronová kůra z poloviny citronu
- sůl
- pepř
Postup
- Umyté a na malé kousky nakrájené ředkvičky vložte do misky, posolte a nechte je asi 20 minut odpočívat, sůl z ředkviček odstraní přebytečnou vlhkost.
- V další misce v mezidobě smíchejte tvaroh, najemno nakrájenou pažitku, citronovou kůru a citronovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
- Z osolených ředkviček odstraňte přebytečnou tekutinu a vmíchejte je do připravené tvarohové směsi.
- Důkladně promíchejte.
- Před podáváním vložte na půl hodiny do ledničky.
Podávejte s čerstvým celozrnným pečivem, případně se slanými crakery.
Tuto ředkvičkovou pomazánku lze použít i jako dip, ve kterém můžete namáček kousky mrkve, paprik či řapíkatého celeru.