Velmi jednoduchá pomazánka, kterou v případě potřeby lze snadno uchovat v ledničce po dobu několika dní.
Ingredience
- 8-10 kusů ředkviček
- 60 g másla pokojové teploty
- půl lžičky čerstvé citronové šťávy
- čerstvá pažitka
- sůl
Postup
- Omyté ředkvičky nakrájejte na malé kousky.
- V misce smíchejte máslo, citronovou šťávu, nadrobno nakrájenou pažitku a přibližně polovinu množství nakrájených ředkviček.
- Důkladně promíchejte a přidejte trochu soli.
- Tato pomazánka chutná znamenitě zejména na čerstvém chlebu.
- Podávejte ozdobené zbývajícími kousky ředkviček.
Ředkvičky lze mimochodem přidat také do bramborového salátu. Kromě této verze existují ale i mnohé další varianty bramborového salátu. Načerpejte inspiraci a připravte si ho nejen o Vánocích!