Hedvábně jemná polévka, která vašemu organismu dodá po dlouhé zimě novou energii a vitalitu. Zatímco její lahodná chuť potěší vaše chuťové pohárky, růžový odstín polévky bude potěšením pro vaše oči.
Ingredience
- 2 svazky ředkviček
- 1 brambor
- 1/2 šálku cibule
- 2 šálky mléka
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 PL olivového oleje
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup
- V hrnci či hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte nakrájené ředkvičky a cibuli. Použijte pouze 3/4 množství ředkviček.
- Vařte za stálého míchání několik minut, dokud cibule nezačne zlátnout a ředkvičky nebudou průsvitné.
- Následně přidejte ke směsi na malé kousky nakrájený brambor, mléko, sůl a pepř.
- Směs přiveďte za občasného míchání k varu.
- Přiklopte pokličkou a vařte přibližně 5 minut, než brambory změknou.
- Následně vzniklou směs přendejte do kuchyňského robota a rozmixujte dohladka.
- Zbývající ředkvičky nakrájejte na drobné nudličky.
Polévku servírujte se lžící zakysané smetany, ozdobenou ředkvičkovými nudličkami a čerstvou petrželkou.