Krémová ředkvičková polévka

Krémová ředkvičková polévka

Hedvábně jemná polévka, která vašemu organismu dodá po dlouhé zimě novou energii a vitalitu. Zatímco její lahodná chuť potěší vaše chuťové pohárky, růžový odstín polévky bude potěšením pro vaše oči.

Ingredience

  • 2 svazky ředkviček
  • 1 brambor
  • 1/2 šálku cibule
  • 2 šálky mléka
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 2 PL olivového oleje
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup

  1. V hrnci či hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte nakrájené ředkvičky a cibuli. Použijte pouze 3/4 množství ředkviček.
  2. Vařte za stálého míchání několik minut, dokud cibule nezačne zlátnout a ředkvičky nebudou průsvitné.
  3. Následně přidejte ke směsi na malé kousky nakrájený brambor, mléko, sůl a pepř.
  4. Směs přiveďte za občasného míchání k varu.
  5. Přiklopte pokličkou a vařte přibližně 5 minut, než brambory změknou.
  6. Následně vzniklou směs přendejte do kuchyňského robota a rozmixujte dohladka.
  7. Zbývající ředkvičky nakrájejte na drobné nudličky.

Polévku servírujte se lžící zakysané smetany, ozdobenou ředkvičkovými nudličkami a čerstvou petrželkou.

Krémová ředkvičková polévka se zakysanou smetanou a petrželkou
zdroj: eatingwell.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.