Nemáte čas na klasické nakládání? Žádný problém, s naším receptem budete mít hotovo za deset minut. Takto připravené ředkvičkové pickles můžete v ledničce uchovávat až dva týdny.
Ingredience
- 2 svazky ředkviček
- 1/2 šálku jablečného octa
- 1 šálek horké vody
- 1 PL cukru
- 1 a půl lžičky soli
Postup
- Ředkvičky důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky vložte do sklenice, ve které chcete ředkvičky uchovávat.
- V misce smíchejte jablečný ocet, cukr, sůl a horkou vodu.
- Směs míchejte až do doby, než se cukr a sůl rozpustí.
- Následně směs nalijte do sklenice s ředkvičkami a nechte hodinu odpočívat.
- Po uplynutí této doby vložte uzavřené sklenice do lednice.
Nakládané ředkvičky chutnají skvěle především s masem, ale můžete jimi ozvláštnit i chlebíčky či chuťovky.