Přemýšlíte o chutné, zdravé a nevšední příloze k vepřovému či kuřecímu masu? Už nemusíte!
Ingredience
- 2 svazky ředkviček
- 2 PL másla
- 2/3 šálku vývaru
- 1 PL jablečného octa
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup
- Ředkvičky omyjte a nakrájejte na silnější plátky.
- Na pánvi či v hrnci rozpusťte máslo, přidejte plátky ředkviček.
- Za občasného míchání vařte přibližně 5-7 minut, dokud ředkvičky nezačnou měknout.
- Přidejte vývar, přiveďte k varu a přikryjte pokličkou.
- Vařte dalších 5-7 minut.
- Přidejte jablečný ocet, cukr a sůl.
- Za občasného míchání vařte do okamžiku, než se tekutina zredukuje na glazuru, přibližně 2-3 minuty.
Dušené ředkvičky můžete připravovat společně s další zeleninou, a připravit si tak zdravou a krásnou pestrobarevnou přílohu.