Tento typ polévky je oblíbený zejména v Asii. Proč si ale občas neuvařit něco nevšedního?
Ingredience
- 500 g rybích filetů, například z tresky
- 16 kusů krevet
- 16 kusů slávek
- 4 oloupaná rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 šálek rybího vývaru
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- 1/2 šálku čerstvé bazalky
Postup
- V hrnci zahřejte olej a přidejte do něj prolisovaný česnek.
- Když se česnek rozvoní, přidejte na malé kousky nakrájená oloupaná rajčata, vývar a víno.
- Promíchejte a vařte přibližně 10 minut.
- Následně do hrnce přidejte na kousky nakrájené rybí filety, oloupané krevety a vyloupané slávky, které jste před tím zlehka povařili na pánvi s olejem, aby se otevřely.
- Vše důkladně promíchejte a povařte ještě přibližně 5 minut.
- Přimíchejte nakrájenou bazalku a petrželku.
Polévku z mořských plodů podávejte s čerstvým pečivem.