Plody moře v polévce

Plody moře v polévce

Tento typ polévky je oblíbený zejména v Asii. Proč si ale občas neuvařit něco nevšedního?

Ingredience

  • 500 g rybích filetů, například z tresky
  • 16 kusů krevet
  • 16 kusů slávek
  • 4 oloupaná rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 šálek rybího vývaru
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1/2 šálku čerstvé petrželky
  • 1/2 šálku čerstvé bazalky

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a přidejte do něj prolisovaný česnek.
  2. Když se česnek rozvoní, přidejte na malé kousky nakrájená oloupaná rajčata, vývar a víno.
  3. Promíchejte a vařte přibližně 10 minut.
  4. Následně do hrnce přidejte na kousky nakrájené rybí filety, oloupané krevety a vyloupané slávky, které jste před tím zlehka povařili na pánvi s olejem, aby se otevřely.
  5. Vše důkladně promíchejte a povařte ještě přibližně 5 minut.
  6. Přimíchejte nakrájenou bazalku a petrželku.

Polévku z mořských plodů podávejte s čerstvým pečivem.

Polévka z darů moře
zdroj: food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.