Brokolicová musaka

Brokolicová musaka

Brokolice obsahuje spoustu hořčíku, který je potřebný pro správnou činnost svalů a srdce. Obsahuje také vlákninu a pomáhá správné funkci střev. 

Dopřejte si tento zeleninový zázrak v podobě musaky.

Ingredience

  • 1 větší vodnice (lze nahradit i kedlubnou)
  • 1 malá cuketa
  • 1,5 hlávky brokolice 
  • 1 čajová lžička soli 
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 2 vejce
  • 150 ml mandlového mléka
  • 1 čajová lžička tuniského koření (červená paprika, kmín, trocha kurkumy, hřebíček)
  • ½ čajové lžičky červené papriky
  • ½ čajové lžičky drceného tymiánu

Postup

  • Brokolici omyjte a dejte na 10 minut do páry, aby krásně změkla.
  • Po uvaření ji vložte do misky a rozmačkejte.
  • Přidejte ½ čajové lžičky soli a 1 lžičku mletého kmínu. Můžete také přidat trochu mletého pepře.
  • Vodnici oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na dvě části (půl půjde do spodní části a půl na povrch).
  • Cuketu nakrájejte na kolečka.
  • Do vymazaného pekáče položte plátky vodnice, brokolici a vše zakončete vrstvou cukety.
  • V misce si smíchejte vejce s mandlovým mlékem, přidejte zbývající koření (půl lžičky soli, tymián, tuniské koření, papriku) a půlku této směsi nalijte na cuketu.
  • Pokryjte vše v pekáči zbylou vodnicí a zalijte zbylou směsí.
  • Pekáč zakryjte alobalem a pečte cca 25 minut, při 180°C.
  • Poté sejměte alobal a pečte dalších 20 minut, při 180°C.
  • Přejeme dobrou chuť!

Zapečená brokolice servírovaná v bílé zapékací misce.
zdroj: gurmanija.com

Zaujala vás srbská gastronomie? Vyzkoušet můžete také recept na srbské červené rizoto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.