Bulharská musaka s mletým masem

Bulharská musaka s mletým masem

V Bulharsku je tento pokrm velice oblíbený, a to jednoduše proto, protože se připravuje rychle, snadno a chutná báječně.

Přineste kousek zahraničí také do vaší kuchyně. 

Ingredience

  • 1 kg brambor (nakrájených na malé kostky)
  • 1,5 kg mletého hovězího masa (můžete zvolit i mix masa s vepřovým)
  • 1 cibule (nasekaná nadrobno)
  • 2 šálky mléka
  • 4 vejce 
  • ½ šálku oleje 
  • 2 polévkové lžíce mleté papriky
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 čajová lžička drceného černého pepře

Postup

  • Cibuli osmahněte dozlatova. 
  • Poté k ní přidejte mleté maso, pepř, papriku a ½ polévkové lžíce soli. 
  • Smažte tak dlouho, dokud maso nezhnědne. 
  • Zatímco se maso smaží, připravte si brambory.
  • Nasekané brambory promíchejte se zbylou solí. Přidejte brambory k masové směsi a pečte v troubě, vyhřáté na 200 °C, po dobu 40 minut. 
  • Mezi tím, co se pokrm peče, smíchejte mléko a vejce. Tuto směs nalijte na bulharskou musaku, a to 10 minut před koncem pečení. 
  • Pokrm můžete, ihned po upečení, podávat.

Bulharská musaka s mletým masem, servírovaná s čerstvým rajčetem a salátem na bílém talíři.
zdroj: travellingbuzz.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.