V Bulharsku je tento pokrm velice oblíbený, a to jednoduše proto, protože se připravuje rychle, snadno a chutná báječně.
Přineste kousek zahraničí také do vaší kuchyně.
Ingredience
- 1 kg brambor (nakrájených na malé kostky)
- 1,5 kg mletého hovězího masa (můžete zvolit i mix masa s vepřovým)
- 1 cibule (nasekaná nadrobno)
- 2 šálky mléka
- 4 vejce
- ½ šálku oleje
- 2 polévkové lžíce mleté papriky
- 1 polévková lžíce soli
- 1 čajová lžička drceného černého pepře
Postup
- Cibuli osmahněte dozlatova.
- Poté k ní přidejte mleté maso, pepř, papriku a ½ polévkové lžíce soli.
- Smažte tak dlouho, dokud maso nezhnědne.
- Zatímco se maso smaží, připravte si brambory.
- Nasekané brambory promíchejte se zbylou solí. Přidejte brambory k masové směsi a pečte v troubě, vyhřáté na 200 °C, po dobu 40 minut.
- Mezi tím, co se pokrm peče, smíchejte mléko a vejce. Tuto směs nalijte na bulharskou musaku, a to 10 minut před koncem pečení.
- Pokrm můžete, ihned po upečení, podávat.