Vychutnejte si pravý maďarský recept, který je hotový za pár minut.
Ingredience
- 4 papriky (vícebarevné)
- 1 malá cibule (jemně nasekaná)
- 250 g mletého vepřového masa
- ½ šálku rýže (opláchnutá a předvařená)
- 1 velké vejce (rozšlehané)
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky černého pepře
- 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
- 2 plechovky krájených rajčat (nutné rozmixovat)
- 1 čajová lžička cukru
- 1 zakysaná smetana (volitelně)
Postup
- Papriky omyjte, vnitřní stranu vydlabejte a ochuťte solí a pepřem. Vršky paprik, které jste odřízli, nasekejte nadrobno a vložte do mísy.
- Do stejné mísy přidejte nasekanou cibuli, maso, předvařenou rýži, vejce, papriku, sůl, pepř a česnek. Dobře promíchejte.
- Papriky touto směsí naplňte, ale ne do plna. Od vrcholu papriky nechte asi centimetr volného prostoru.
- Pokud jste naplnili všechny papriky a zbyla vám nějaká masová směs, vytvořte z ní masové kuličky.
- Naplněné papriky, i s případnými masovými koulemi, umístěte do pekáče nebo na plech, vyložený pečícím papírem.
- Rajčata rozmixujte, ochuťte cukrem a rozmixujte. Touto omáčkou polijte každou papriku.
- Papriky pečte v troubě, rozehřáté na 180 °C, asi 1 hodinu.
- Papriky můžete podávat se zakysanou smetanou nebo křupavým bílým či žitným chlebem.
- Uděláte-li více porcí, můžete papriky také zmrazit a uchovat je na jindy.