Plněné paprikové lusky po maďarsku

Plněné paprikové lusky po maďarsku

Vychutnejte si pravý maďarský recept, který je hotový za pár minut. 

Ingredience

  • 4 papriky (vícebarevné)
  • 1 malá cibule (jemně nasekaná)
  • 250 g mletého vepřového masa
  • ½ šálku rýže (opláchnutá a předvařená)
  • 1 velké vejce (rozšlehané)
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • ½ čajové lžičky černého pepře
  • 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
  • 2 plechovky krájených rajčat (nutné rozmixovat)
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 zakysaná smetana (volitelně)

Postup

  • Papriky omyjte, vnitřní stranu vydlabejte a ochuťte solí a pepřem. Vršky paprik, které jste odřízli, nasekejte nadrobno a vložte do mísy.
  • Do stejné mísy přidejte nasekanou cibuli, maso, předvařenou rýži, vejce, papriku, sůl, pepř a česnek. Dobře promíchejte.
  • Papriky touto směsí naplňte, ale ne do plna. Od vrcholu papriky nechte asi centimetr volného prostoru. 
  • Pokud jste naplnili všechny papriky a zbyla vám nějaká masová směs, vytvořte z ní masové kuličky. 
  • Naplněné papriky, i s případnými masovými koulemi, umístěte do pekáče nebo na plech, vyložený pečícím papírem. 
  • Rajčata rozmixujte, ochuťte cukrem a rozmixujte. Touto omáčkou polijte každou papriku. 
  • Papriky pečte v troubě, rozehřáté na 180 °C, asi 1 hodinu. 
  • Papriky můžete podávat se zakysanou smetanou nebo křupavým bílým či žitným chlebem. 
  • Uděláte-li více porcí, můžete papriky také zmrazit a uchovat je na jindy. 

Zelené a červené plněné papriky po maďarsku se zeleninou, masem a rýží.
zdroj: thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.