Pečené vepřové koleno na medu

Pečené vepřové koleno na medu

Lahodná medová glazura ve spojení s chutným vepřovým masem. Nebojte se vyzkoušet!

Ingredience

  • 2 čerstvá vepřová kolena
  • 200 ml zázvorového piva nebo zázvorové limonády
  • 3 větvičky čerstvého tymiánu
  • 2 malé citrony, nakrájené na plátky
  • 1/2 šálku tekutého medu

Postup

  • Vepřová kolena vložte do hluboké nádoby na pečení a zalijte zázvorovým pivem.
  • Přidejte větvičky tymiánu, nakrájený citron a 3/4 medu.
  • Zakryjte a pečte na 180°C po dobu 80 minut.
  • Po uplynutí doby pečení vyjměte hrnec z trouby a taktéž vyjměte vepřová kolena z nádoby na pečení.
  • Nádobu, ve které se nacházela kolena umístěte na sporák.
  • Na středním ohni nechte tekutinu zredukovat dokud nebude připomínat sirup.
  • Nakonec přidejte kolena a obalte je ve vzniklém sirupu.
  • Vepřová kolena servírujte se zeleninou či bramborovým pyré, na závěr pokapejte zbývajícím medem a podávejte.
medové koleno s bramborovým pyré
zdroj: pork.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.