Pečený hovězí pupek na červeném víně

Pečený hovězí pupek na červeném víně

Červené víno je skvělé pro přípravu dokonalé marinády, protože právě jeho kyselost pomáhá maso zjemnit a dodává mu spoustu chuti. Olivový olej v marinádě pro změnu udržuje maso vláčné a šťávnaté.

Ingredience

  • cca 1 kg hovězího pupku (flank steak)

Na marinádu

  • 1 šálek červeného vína Cabernet
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 nahrubo nasekané šalotky
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Na brambory

  • 700 g brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

Flank Steak

  1. VLožte maso do sáčku a přidejte červené víno, olivový olej, citronovou šťávu, nahrubo nasekanou šalotku, bylinky, sůl a pepř.
  2. Uzavřete sáček a jemně jej protřepejte, aby se všechny ingredience dobře promíchaly.
  3. Schovejte do chladničky alespoň na 6 hodin, ideálně však přes noc.
  4. Jakmile je maso namarinováno, vyložte plech pečícím papírem.
  5. Pomocí kleští vyjměte flank steak z pytlíku, jemně z něj setřete přebytečnou marinádu a položte jej na plech.
  6. Maso potřete olejem, opepřete a z obou stran prudce opečte, poté potřete připravenou marinádou a vložte do trouby vyhřáté na 65 – 70°C a dopečte tak, aby bylo maso na řezu šťavnaté, růžové, nikoliv zcela propečené.
  7. Hotový flank steak vyjměte z trouby, zabalte ho do alobalu a před servírováním ho nechte 10 minut odpočívat.
  8. Poté maso nakrájejte ostrým nožem pod 45° úhlem napříč na tenké plátky a podávejte s pečenými bramborami a zelenou zeleninou.

Pečené brambory

  1. Brambory umyjte, nakrájejte na poloviny a vložte do velké mísy.
  2. Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  3. Brambory rovnoměrně rozložte na plech a pečte v troubě při teplotě 200°C po dobu 20 – 25 minut.
Pečený hovězí flank steak na víně s tymiánem a bramborami
www.krollskorner.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.