Vyzkoušejte jeho jedinečnou úpravu s balzamikovým octem.
Ingredience
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 velký stroužek česneku
- 1/2 lžičky listů tymiánu
- hovězí pupek (flank steak) o hmotnosti cca 1,1 kg
- sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup
- Rozmixujte ocet, olej, česnek a tymián v hladké pyré.
- Vložte steak do velké skleněné nebo keramické misky, zalijte ho vzniklou marinádou a nechte 5 minut odležet.
- Zahřejte grilovací pánev.
- Steak dochuťte solí a pepřem.
- Grilujte na mírném plameni asi 8 minut z každé strany, dokud nedosáhne střední teploty.
- Vyndejte steak z pánve a nechte 10 minut odležet.
- Steak nakrájejte a ihned podávejte.