Hovězí steak po burgundsku

Hovězí steak po burgundsku

Nic nepřekoná jedinečné hovězí po burgundsku.  A nyní si představte v této úpravě flank steaky.  Stojí to za to!

Ingredience

  • 250 g pancetty nakrájené na kostky
  • olivový olej
  • 1 kg hovězího pupku (flank steaku) nakrájeného na velké kostky
  • 1 jemně nasekaná španělská cibule
  • 5 velkých mrkví nakrájených na silné plátky
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce mouky
  • ½ šálku červeného piva
  • 750 ml červeného vína z Burgundska
  • 2 velké bobkové listy
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce rajčatové pasty s bylinkami
  • 1 – 2 šálky hovězího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 350 g oloupaných cibulek perlovek
  • 225 g menších bílých hub
  • hrst jemně nasekané petrželky + na  ozdobu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Na středně rozpálenou smaltovanou litinovou pánev (odolnou proti připečení) vložte pancettu a trochu olivového oleje.  
  3. Vařte 3 – 4 minuty, aby pancetta zhnědla  a odstranila přebytečný tuk.
  4. Pancettu vyjměte ledovou lžičkou (pro udržení tuku) z pánve a odložte ji do misky.
  5. Na stejné pánvi opečte maso, vždy po menších částech a po dobu 5 – 6 minut, dokud nebude ze všech stran zlatohnědé.
  6. Dochuťte solí a pepřem a podle potřeby přidejte olej.
  7. Odložte maso na talíř.
  8. Na pánev přidejte cibuli, mrkev a trochu olivového oleje, poté za stálého míchání vařte 2 až 3 minuty.
  9. Přidejte česnek a pokračujte ve vaření po dobu dalších 2 minut.
  10. Vraťte hovězí maso na pánev a zaprašte moukou.
  11. Míchejte, dokud se maso neobalí, poté přendejte směs na pekáč, vložte do trouby a pečte 5 minut.
  12. Promíchejte a pečte dalších 5 minut.
  13. Snižte teplotu trouby na 160 ° C, vyjměte pekáč a podlijte červeným pivem.
  14. Důkladně seškrábejte dno, abyste získali všechny chutě!
  15. Přidejte víno, bobkový list, tymián, rajčatový protlak, pancettu a potom tolik hovězího vývaru, aby se maso zakrylo.
  16. Dochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
  17. Zakryjte a vložte do trouby.
  18. Pečte 1 hodinu 40 minut a občas promíchejte.
  19. Asi 20 minut před koncem pečení rozpalte velkou pánev.
  20. Přidejte máslo a olivový olej a nechte za stálého míchání rozpustit.
  21. Když máslo začne bublat, přidejte houby a cibuli, dochuťte solí a pepřem.
  22. Opékejte 4 až 5 minut, aby houby zhnědly.
  23. Odstavte z ohně, přidejte čerstvou petrželku a promíchejte.
  24. Přidejte do pekáče, promíchejte a pečte dalších 15 – 20 minut.
  25. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvou petrželkou!
Hovězí flank steak po burgundsku
www.lecoupdegrace.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.