Vepřové dušené v mrkvi nemusí nutně připomínat dietní pokrm. Oživte ho přidáním bílého vína, rajčat a rozmanitého koření! Uvidíte, že jídlo dostane rázem zcela jiný rozměr.
Ingredience
- 800 g vepřového masa (ideálně plec či kotleta)
- 4 – 5 mrkví
- 1 – 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 ml bílého vína
- 5 PL olivového oleje
- bobkový list
- sůl, pepř
- koriandr na ozdobu
- Vepřové maso omyjte a nakrájejte na kostky.
- Z bílého vína, najemno nakrájeného česneku, bobkového listu a soli vytvořte marinádu a maso do ní naložte alespoň na dobu jedné hodiny.
- Po uplynutí požadovaného času na pánvi s olivovým olejem orestujte mrkev a cibuli, obojí nakrájené na kolečka.
- Po 10 minutách přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata.
- Vše vařte na mírném ohni dalších 10 minut.
- Následně přidejte na pánev i vepřové maso s marinádou.
- Vše důkladně promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a duste po dobu 30 minut.
- Před podáváním posypte nakrájeným koriandrem.
Jako přílohu k tomuto pokrmu můžete zvolit nejen tradiční rýži, ale také brambory či hranolky.