Vepřové maso s dušenou mrkví a rajčaty

Vepřové maso s dušenou mrkví a rajčaty

Vepřové dušené v mrkvi nemusí nutně připomínat dietní pokrm. Oživte ho přidáním bílého vína, rajčat a rozmanitého koření! Uvidíte, že jídlo dostane rázem zcela jiný rozměr.

Ingredience

  • 800 g vepřového masa (ideálně plec či kotleta)
  • 4 – 5 mrkví
  • 1 – 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 ml bílého vína
  • 5 PL olivového oleje
  • bobkový list
  • sůl, pepř
  • koriandr na ozdobu
  • Vepřové maso omyjte a nakrájejte na kostky.
  • Z bílého vína, najemno nakrájeného česneku, bobkového listu a soli vytvořte marinádu a maso do ní naložte alespoň na dobu jedné hodiny.
  • Po uplynutí požadovaného času na pánvi s olivovým olejem orestujte mrkev a cibuli, obojí nakrájené na kolečka.
  • Po 10 minutách přidejte oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata.
  • Vše vařte na mírném ohni dalších 10 minut.
  • Následně přidejte na pánev i vepřové maso s marinádou.
  • Vše důkladně promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a duste po dobu 30 minut.
  • Před podáváním posypte nakrájeným koriandrem.

Jako přílohu k tomuto pokrmu můžete zvolit nejen tradiční rýži, ale také brambory či hranolky.

Vepřové maso s dušenou mrkví a rajčaty na pánvi
Zdroj: foodfromportugal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.