Vepřové kostky v mrkvi a smetanové omáčce

Vepřové kostky v mrkvi a smetanové omáčce

Máte rádi omáčky? Tak určitě vyzkoušejte netradiční kombinaci mrkve a lahodné smetanové omáčky, ozvláštněné jemnou vůní hřebíčku a čerstvých hub. Uvidíte, že tento recept na vepřové v mrkvi a smetaně si hned zamilujete.

Ingredience

  • 700 g vepřové pečeně
  • 3 – 4 mrkve
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 200 g čerstvých hub (mohou být i žampiony)
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 PL olivového oleje nebo másla
  • přibližně půl šálku mouky na zahuštění
  • hřebíček
  • sůl, pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. V hrnci s olejem orestujte najemno nakrájený česnek a houby.
  2. Přidejte na kousky nakrájené maso a vše společně restujte ještě několik minut.
  3. Poté přidejte kuřecí vývar, nakrájenou mrkev, sůl, pepř a cibuli vcelku, do které jste zapíchali několik kusů hřebíčku.
  4. Důkladně promíchejte a pomalu přiveďte k varu.
  5. Hrnec zakryjte pokličkou a za občasného míchání vařte po dobu 30 minut.
  6. Odstraňte z hrnce cibuli s hřebíčkem.
  7. Přilijte smetanu a dle potřeby zahustěte moukou.
  8. Vařte za stálého míchání dalších 5 minut.
  9. Podávejte ozdobené petrželkou.

Vzhledem k charakteru pokrmu doporučujeme servírovat s houskovým či karlovarským knedlíkem.

Vepřové kostky v mrkvi a smetanové omáčce
Zdroj: bettycrocker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.