Vepřové plátky na mrkvi pečené v troubě

Vepřové plátky na mrkvi pečené v troubě

V případě, že chcete při vaření strávit u plotny co nejméně času, můžete vepřové v mrkvi snadno připravit rovněž v troubě. Vepřové plátky doplněné baby karotkami a ozdobené snítkami rozmarýnu můžete podávat i jako chutnou večeři v případě, že máte hosty.

Ingredience

  • 700 g masa (vepřová pečeně)
  • 4 mrkve, případně 12 baby karotek (v tomto případě je nebudete muset krájet)
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sušený česnek
  • sušený rozmarýn
  • sůl, pepř
  • několik snítek rozmarýnu na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Vepřovou pečeni potřete olivovým olejem a okořeňte sušeným rozmarýnem, pepřem a solí.
  3. Umístěte maso do středu olejem vymazaného pekáče.
  4. Okolo pečeně rozmístěte na větší kusy nakrájenou cibuli a mrkve, okořeněné sušeným česnekem, rozmarýnem, solí a pokapané trochou olivového oleje.
  5. Pekáč s masem a zeleninou vložte do trouby a pečte přibližně hodinu až hodinu a půl, dokud zelenina nebude měkká.
  6. Vyndejte pekáč z trouby, zakryjte folií a nechte 10 minut odstát.

Plátky vepřového masa ozdobené snítkami rozmarýnu podáváme v ideálním případě se šťouchanými brambory.

Vepřové plátky na mrkvi s rozmarýnem
Zdroj: bettycrocker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.