Většina lidí volí jako přílohu k vepřovému masu v mrkvi rýži, která se svou povahou k tomuto pokrmu velmi hodí. I tento tradiční recept se dá ale ozvláštnit a dovést k dokonalosti přidáním několika netypických ingrediencí, jako je petržel, med či hořčice, a samozřejmě také vhodně zvoleným druhem rýže.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 3 mrkve
- 3 petržele
- 40 g másla
- 2 PL medu
- 1 PL hořčice
- několik listů rukoly či salátu na ozdobu
Postup
- Na větší hranolky nakrájenou mrkev a petržel vložte v misce s trochou vody na 5 minut do mikrovlnné trouby.
- Na plátky nakrájené vepřové maso zlehka z každé strany restujte na pánvi s polovinou rozpuštěného másla, dokud nebude měkké.
- Maso z pánve odstraňte, vložte na talíř a přiklopte, aby nevychladlo.
- Rozpusťte na pánvi druhou polovinu másla, přidejte med, hořčici a vše dobře promíchejte.
- Přidejte kousky mrkve a petržele, zakryjte pokličkou a duste po dobu 2 až 3 minut.
K tomuto pokrmu doporučujeme podávat zejména jasmínovou rýži či rýži basmati, které se k němu svou specifickou chutí nejvíce hodí. Chybu ale neuděláte ani v případě bylinkové rýže, ochucené například zelenou cibulkou, bazalkou a troškou citronové šťávy.