Jednoduchý recept na plech jistě zvládne každý. Je hrnkový, takže hotový do chvilky.
Ingredience na korpus
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 hrnek rostlinného oleje
- 1 hrnek vlažného mléka
- 2 vajíčka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa (nejlépe holandského typu)
- Špetka soli
Ingredience na náplň
- 1 vanička plnotučného tvarohu (250g)
- 400g zakysané smetany
- 300ml mléka
- 1 pytlík vanilkového pudingu
- 250ml smetany ke šlehání (30%)
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 6 lžic moučkového cukru
- 100g mléčné či hořké čokolády (podle chuti, nasekané)
- 5-7 banánů (podle chuti)
Postup
- V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.
- V další míse smíchejte žloutky, cukr, olej a rozšlehejte dohladka. Poté přidejte připravenou sypkou moukovou směs a promíchejte.
- Poté do směsi vmíchejte ušlehaný sníh z bílků a špetky soli.
- Vymažte a vysypte plech a do něj rovnoměrně rozetřete těsto.
- Dejte péct na 180°C asi na 25 minut a poté nechte zcela vychladnout.
- Uvařte pudink z mléka, 4 lžic cukru a nechte taktéž zcela vychladnout.
- Utřete dohladka tvaroh s vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou. Vychladlý pudink po částech vmíchejte.
- Smetanu ušlehejte do tuha, smíchejte s nasekanou čokoládou a poté vmíchejte do pudinkové směsi. (podle chuti doslaďte)
- Až korpus vychladne, vydlabejte do něj asi 1cm prohlubeň, přičemž nechte zhruba centimetrový okraj.
- Na vydlabaný korpus naskládejte podélně rozpůlené banány. Mezery mezi banány vyplňte krémem a zbylý krém navrstvíte rovnoměrně po korpusu na banány.
- Část korpusu, kterou jste vydlabali si rozdrobte na jemné drobky a posypete jím celý dort. Moučník dejte ztuhnout do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Vychladlý dort servírujte.