Ratatouille se žampiony

Ratatouille se žampiony

Tento recept se nezapéká, proto je jeho příprava opravdu záležitostí chvilky. Přesvědčte se sami.

Ingredience

  • 450g čerstvých žampionů
  • 2 velké cibule
  • 1 střední lilek
  • 2 střední cuketa
  • 1 červená paprika
  • 2 velká zralá rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře

Postup

  • Nakrájejte žampiony a cibuli na silné plátky. Lilek, cuketu, červenou papriku a rajčata na centimetrové kousky.
  • Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a česnek.
  • Restujte, dokud cibule lehce nezhnědne, asi 5 minut. 
  • Poté vmíchejte žampiony, lilek, cuketu, papriku, rajčata, bazalku, sůl a černý pepř.
  • Zakryjte pokličkou a za občasného míchání nechte dusit, dokud není zelenina měkká, asi 15 minut. V případě potřeby podlijte trochou vody.
  • Podávejte s chlebem, těstovinami nebo jako přílohu k masu.
Tradiční zeleninové ratatolha s chlebem
Zdroj: cookieandkate.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.