Ratatolha s kuřecím masem

Ratatolha s kuřecím masem

Sice je tento pokrm známý jako vegetariánský, není ale zakázáno připravit si ratatouille s kuřecím masem. Příprava je opět jednoduchá a hotovo budete mít do hodinky.

  • Kuřecí stehna, křídla (podle chuti a preferencí)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl a mletý černý pepř
  • 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvých tymiánových listů
  • 1 lilek, nakrájený na kousky
  • 1 střední cuketa, nakrájená na kousky
  • 1 střední tykev či dýně, nakrájená na kousky
  • 450g oloupaných rajčata, nastrouhaných na hrubo
  • 1/2 hrnku domácího kuřecího vývaru
  • Nasekané listy čerstvé bazalky

Postup

  • Nejprve si maso očistěte a poté ho osolte a opepřete z obou stran.
  • Ve velké pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a kuře zprudka osmažte, dokud nebude nazlátlé, cca 5 minut. Stejně postupujte s druhou stranou kuřete.
  • Poté kuře přeneste na talíř a dejte stranou.
  • Do stejné pánve přidejte další lžíci oleje a na něm osmažte cibuli do zlatova asi 1 minutu. Přidejte česnek, tymián a špetku soli.
  • Dále přidejte nakrájený lilek, cuketu, tykev a promíchejte. Přidejte rajčata, nalijte vývar a promíchejte.
  • Vložte do omáčky kuřecí kousky, snižte teplotu a duste za občasného míchání, cca 20-25 minut.
  • Nakonec dochuťte solí a pepřem, posypte bazalkou a podávejte.
Kuřecí maso na zelenině
Zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.