Sice je tento pokrm známý jako vegetariánský, není ale zakázáno připravit si ratatouille s kuřecím masem. Příprava je opět jednoduchá a hotovo budete mít do hodinky.
- Kuřecí stehna, křídla (podle chuti a preferencí)
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a mletý černý pepř
- 1 malá cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvých tymiánových listů
- 1 lilek, nakrájený na kousky
- 1 střední cuketa, nakrájená na kousky
- 1 střední tykev či dýně, nakrájená na kousky
- 450g oloupaných rajčata, nastrouhaných na hrubo
- 1/2 hrnku domácího kuřecího vývaru
- Nasekané listy čerstvé bazalky
Postup
- Nejprve si maso očistěte a poté ho osolte a opepřete z obou stran.
- Ve velké pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a kuře zprudka osmažte, dokud nebude nazlátlé, cca 5 minut. Stejně postupujte s druhou stranou kuřete.
- Poté kuře přeneste na talíř a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte další lžíci oleje a na něm osmažte cibuli do zlatova asi 1 minutu. Přidejte česnek, tymián a špetku soli.
- Dále přidejte nakrájený lilek, cuketu, tykev a promíchejte. Přidejte rajčata, nalijte vývar a promíchejte.
- Vložte do omáčky kuřecí kousky, snižte teplotu a duste za občasného míchání, cca 20-25 minut.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem, posypte bazalkou a podávejte.