Připravte si neobyčejné a trochu odlišné Pad Thai s krevetami, které zjemníte díky arašídové omáčce a jsou zcela jednoduché na přípravu.
Ingredience na Pad Thai
- 250g syrových krevet, oloupaných, podélně rozdělených na polovinu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 250g plochých rýžových nudlí
- 6 nasekaných jarních cibulek (rozdělte si zelenou a bílou část)
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 polévková lžíce jemně nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička chilli pasta (podle chuti)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 vejce
- 1 hrnek fazolových klíčků (podle chuti i více)
- Nadrcené nesolené arašídy (podle chuti)
- Limetka (podle chuti)
Ingredience na arašídovou omáčku
- 1/4 hrnku kuřecího vývaru nebo vody
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce arašídového másla
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
Postup
- V misce smíchejte všechny ingredience na arašídovou omáčku a dejte stranou.
- V další misce si smíchejte krevety se sójovou omáčkou.
- Do velké mísy s vroucí vodou ponořte rýžové nudle na 10 minut. Poté je sceďte a dejte stranou.
- Ve woku nebo na velké pánvi nechte na oleji změknout bílou část jarní cibulky, česnek a zázvor.
- Přidejte omáčku z arašídového másla, rozkvedlané vejce, směs krevet a nudle.
- Smíchejte a vařte 3 minuty za stálého míchání, dokud krevety nebudou uvařené a omáčka se nevsákne do nudlí.
- Dochuťte, v případě potřeby můžete do omáčky přidat trochu kuřecího vývaru.
- Ihned podávejte posypané fazolovými klíčky, zelenými kousky jasní cibulky, arašídy a ozdobte limetkou.