Pomalu pečená husa po staročesku

Pomalu pečená husa po staročesku

Tento recept se od předchozího liší délkou pečení. Právě ta má na výsledek velký vliv. Husa po staročesku je tradičním pokrmem například na velikonoce nebo třeba nový rok.

Ingredience

  • 1 husa
  • Kmín
  • Sůl
  • Voda

Postup

  • Husu očistěte, omyjte a z dutiny břišní odeberte přebytečný tuk.
  • Poté maso osolte na povrchu i uvnitř a okmínujte.
  • Předehřejte si troubu na 190°C.
  • Odebrané sádlo si nakrájejte a rozprostřete na pekáč.
  • Husu položte zády na nakrájené sádlo, podlijte vodou a dejte péct.
  • Během pečení polévejte a propichujte tukové polštářky. (Dle potřeby podlijte více vodou)
  • Přebytečné sádlo, co z husy vyteče odeberte.
  • Husu pomalu pečte, podlévejte a polévejte 2-3 hodiny, dokud kůrka nebude křupavá.
  • Upečenou husu poté naporcujte, přebytečné sádlo z pekáčku odeberte a část výpeku ponechejte.
  • Naporcovanou husu dejte dopéct na 10-15 minut.
  • Hotovou husu podávejte s knedlíkem, se zelím či s bramborami.
Husa upečená dozlatova na bylinkách
Zdroj: delish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.