V zemích středního východu se toto maso z náboženských důvodů nepřipravuje. Vy si ale kebab můžete s tímto masem připravit a potěšit tím své strávníky. Kebab podávejte s pita chlebem, v tortille nebo jen tak s pečivem.
Ingredience
- 500g vepřové kýty (nebo jakékoliv vepřové maso)
- 1 hrnek bílého cukru
- 1 hrnek sójové omáčky
- 1 cibuli nakrájenou na kostičky
- 5 stroužků nadrceného česneku
- 1 lžička mletého černého pepře
Postup
- Cukr, sójovou omáčku, cibuli, česnek a černý pepř smíchejte ve velké misce.
- Nakrájejte vepřové maso na kostky, přidejte do mísy a promíchejte.
- Zakryjte alobalem a nechte v lednici nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Předehřejte troubu na 200°C nebo v případě funkce grilu na 180°C.
- Navlékněte vepřové maso na špízy a pečte v předehřáté troubě dozlatova až do mírného spálení. (10-13 minut z každé strany).
- Hotové maso odřezávejte ze špízu svisle na tenké plátky.
- Naplňte libovolné pečivo, např. tortillu nebo pita chléb a podávejte s jakýmkoliv dresingem a zeleninou.