Připravte si trochu odlišný kebab a to s jehněčím masem. Ukážeme si také, jak upéct svůj vlastní pita chléb, který se s tímto masem bude skvěle doplňovat.
Ingredience na kebab
- 600g jehněčího masa
- 1 lžíce skořice
- 3 lžíce mletého kmínu
- Špetka muškátového oříšku
- 1 stroužek česneku
- 1 hřebíček
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 svazek ředkviček
- 10 plátků salátové okurky
- Jarní cibulka
- Salát
- Citronová šťáva
- 250ml bílého jogurtu
- Špetka koření garam masala
Ingredience na pita chléb
- 200g hladké mouky
- 200g celozrnné mouky
- 5g sušeného droždí
- 0,5 lžíce soli
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 300ml teplé vody
- Špetka cukru
- Rostlinný olej
Postup
- Nejprve si zadělejte na chléb.
- Smíchejte mouku, droždí, sůl, špetku cukru. Poté přilijte olivový olej s teplou vodou a vypracujte hladké těsto.
- Těsto propracujte na pomoučněném vále alespoň 5 minut. V případě, je-li těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
- Z těsta vytvarujte kouli, potřete ji olivovým olejem a nechte ji v misce kynout alespoň 90 minut.
- Mezitím si nakrájejte maso na kostky, dejte do mísy a smíchejte se skořicí, kmínem, muškátovým oříškem, česnekem a 2 lžícemi oleje.
- Dochuťte solí a pepřem a nechte marinovat, zatímco si připravíte salátovou zeleninu.
- Smíchejte nakrájené ředkvičky, okurku, jarní cibulku a salát s citronovou šťávou.
- Namarinované maso napichujte na špíz a dejte péct v zapékací míse alespoň na 20 minut. (Při pečení polejte šťávou, kterou maso pustí)
- Po vykynutí těsta na chléb potřete plech olejem. Těsto vyklopte na vál, rozdělte na 6 kousků, které vytvarujte do koulí.
- Každou kouli rozválejte na placku 6mm tlustou a dejte péct na 7-10 minut. Placky se zpravidla nafouknou a chytnou zlatavou barvu.
- Na hotový pita chléb nakrájejte maso ze špízů, nandejte salát, polijte trochou jogurtu a posypte garam masala.