Pečený celozrnný chleba

Pečený celozrnný chleba

Připravte si těsto, vložte do multifunkčního hrnce a za 2 hodiny máte bochník domácího celozrnného chleba hotový. Snadný, tak neváhejte!

Ingredience

  • 3 šálky bílé celozrnné mouky
  • 2 a 1/4 čajové lžičky instantního droždí
  • 1 šálek vlažného mléka
  • 1/4 šálku vlažné vody
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce medu
  • 2 čajové lžičky jablečného octa
  • 1 a 1/4 čajové lžičky soli

Postup

  • V míse smíchejte mouku a droždí.
  • Přidejte mléko, vodu, olivový olej, med, jablečný ocet, sůl a míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od stran misky.
  • Těsto nechte odpočívat 25 minut, aby se tekutina vstřebala (usnadňuje to hnětení).
  • Přenesete těsto na lehce namazanou pracovní plochu. Lehce si naolejujte ruce, aby se nelepily a těsto začněte hníst těsto.
  • Pokud je těsto kdykoliv příliš lepivé, přidávejte po jedné lžíci mouku. Pokud je naopak příliš suché, přidávejte vodu po 1 polévkové lžíci.
  • Z těsta vytvarujte pevnou kulatou kouli a položte jej na pečící papír.
  • Následně těsto i pečícím papírem přeneste doprostřed do multifunkčního hrnce.
  • Pomalý hrnec zakryjte a přepněte na vysokou teplotu.
  • Pečete 1 až 2 a 1/2 hodiny, dokud bochník nedosáhne vnitřní teploty 90 až 100 stupňů C.
  • Horní část bude měkká, ale nebude houbovitá, spodní část bude tvrdá a mírně zlatá. Doba vaření se bude lišit v závislosti na typu vašeho pomalého hrnce.
  • Až uznáte, že je váš bochník chleba hotový, vyjměte jej z hrnce.
  • Před krájením nechte chleba úplně vychladnout.
celozrnný chléb pomalu pečený v hrnci
zdroj: wellplated.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.