Tato lahodná pomazánka je krásně sladká díky upečeným červeným paprikám a rajčatům, má příjemnou středomořskou chuť a lze ji použít nejen jako pomazánku na sendvič, ale i jako dip k chlebu naan či omáčku na těstovinu.
Ingredience
- 3 červené papriky rozpůlené, zbavené pecek a stopky
- 1 červená cibule střední velikosti, nakrájená na čtvrtky
- 4 velké stroužky česneku, oloupané
- 1 plechovka (400 g) krájených rajčat
- 2 lžičky balzamikového octa
- 4 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce čerstvě nasekané bazalky
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Plech vyložte pečicím papírem.
- Položte na něj nakrájenou papriku, cibuli a česnek.
- Zeleninu pečte 45 minut nebo do změknutí.
- Vyjměte plech z trouby a nechte 10 minut vychladnout.
- Papriky oloupejte.
- Vložte pečené papriky, cibuli a česnek do mixéru nebo kuchyňského robotu.
- Přidejte rajčata, lahůdkové droždí, balzamiko, sůl a pepř a mixujte, dokud vám nevznikne hladká směs.
- Ozdobte bazalkou.
Vyzkoušejte i naše další recepty na pečené naplněné papriky v 7 různých variantách.