Perfektní rychlovka k večeři s kuřecím masem, zeleninou, nudlemi a luxusní arašídovou omáčkou je skvělý jako rychlá večeře, která se perfektně hodí i pro náročné návštěvy.
Ingredience
- 230 g (nevařených) nudlí dle vašeho výběru
- 2 lžíce arašídového nebo olivového oleje
- 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 malá bílá cibule, nakrájená na tenké plátky
- 230 g žampionů, nakrájených na tenké plátky
- 1 velká cuketa, nastrouhaná na spirálky nebo nakrájená na kousky
- 3 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 1 várka omáčky Kung Pao (viz níže)
- na ozdobu: nasekané arašídy, na tenké plátky nakrájená jarní cibulka a pražená sezamová semínka
Na omáčku Kung Pao:
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku arašídového másla
- 1/4 šálku rýžového octa
- 1 lžíce chilli česnekové omáčky (nebo srirachy)
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1 lžíce sezamového oleje
Postup
- Nudle uvařte podle návodu na obalu.
- Sceďte, pokapejte trochou oleje a promíchejte.
- Odložte stranou, dokud nebudete připraveni je použít.
- Zatímco se nudle připravují, zahřejte 1 lžíci oleje ve velké pánvi nebo woku na středně vysokém plameni.
- Kuřecí maso rovnoměrně osolte a opepřete a poté přidejte do pánve.
- Restujte 3–4 minuty za občasného míchání, dokud není kuře propečené a uvnitř již nebude růžové.
- Kuře přendejte děrovanou lžící na čistý talíř a dejte stranou.
- Přidejte zbývající 1 lžíci oleje do pánve spolu s cibulí a žampiony.
- Za občasného míchání restujte 4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte cuketu a česnek a za občasného míchání restujte další 2 minuty.
- Vmíchejte omáčku Kung Pao (tu si připravíte tak, že všechny ingredience šlehejte dohromady, dokud se nespojí), restované kuřecí maso a nudle a míchejte, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
- Restujte ještě 1 minutu.
- Odstraňte z ohně a ihned podávejte, ozdobené nasekanými arašídy, jarní cibulkou a praženými sezamovými semínky.
Vyzkoušejte i některých z našich dalších receptů na Kung Pao, po kterých se vám budou sbíhat sliny. Máme pro vás nejen kuřecí, ale i vepřovou a vegetariánskou variantu.