Připravte si tento pokrm, díky kterému budete mít doma chutnou a lahodnou večeři jako z restaurace za pouhých 30 minut!
Ingredience
- 500 g hovězího flank steaku, nakrájeného na tenké plátky přes zrno
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 1 šálek rostlinného oleje
- 2 jarní cibulky, nakrájené diagonálně na kousky velikosti cca 2,5 cm
Na omáčku:
- 1/2 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/2 šálku vody
- 1 lžíce lisovaného česneku
- 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
- 2 lžičky sezamového oleje (nebo rostlinného oleje)
Volitelně:
- 1 lžička sezamových semínek
Postup
- Přidejte nakrájený flank steak do velké mísy a promíchejte ho důkladně s kukuřičným škrobem.
- Zahřejte 1 šálek rostlinného oleje ve velké pánvi.
- Jakmile je olej horký, přidejte hovězí maso a opékejte, dokud nezhnědne, asi 1-2 minuty.
- Maso trochu promíchejte, aby se propeklo rovnoměrně.
- Přendejte ho na talíř vyložený papírovou utěrkou a vylijte olej z pánve.
- Do středního hrnce na nízkém/středním plameni přidejte olej, následně česnek a zázvor, restujte a míchejte 30 sekund a zašlehejte třtinový cukr, sójovou omáčku a vodu.
- Vařte do mírného zhoustnutí, asi 5-10 minut, poté odstavte.
- Přidejte hovězí maso do hrnce k omáčce a vařte na středním plameni, dokud omáčka nezhoustne, asi 2-3 minuty.
- Vmíchejte jarní cibulku.
- Ozdobte sezamovými semínky (volitelně).
- Ihned podávejte s rýží.
Inspirujte se i našimi dalšími jednoduchými recepty na tacos ať už s masem nebo bez!