Pad Thai

Pad Thai

Tento thajský národní pokrm patří mezi ta nejchutnější jídla, která existují. Přesvědčte se o tom sami! Můžete si zvolit, zda si do něj přidáte kuřecí maso, krevety či tofu. Tak či tak bude výsledek stát za to.

Ingredience

  • 110 suchých rýžových nudlí na pad thai
  • vařící voda na zakrytí nudlí
  • 1 velká šalotka, nakrájená na jemné kostičky
  • 4 nasekané stroužky česneku
  • 1 lžička nasekaného zázvoru (volitelně)
  • 2 vejce, rozšlehaná vidličkou s vydatnou špetkou soli
  • 170 – 230 g tofu, kuřecích prsou nebo loupaných krevet
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 lžíce arašídového oleje nebo kokosového oleje
  • 1 limetka

Na Pad Thai omáčku:

  • 3 lžíce rybí omáčky     
  • 3 lžíce třtinového cukru (nebo kokosového, palmového nebo běžného cukru)
  • 3 lžíce rýžového octa (nebo směs 1 – 2 lžiček tamarindové pasty se 2 lžíčemi vody)
  • 1 lžička sójové omáčky

Na ozdobení:

  • plátky limetky, čerstvé fazolové klíčky, chilli vločky, nasekaná jarní cibulka, pražené arašídy

Postup

  1. Uvařte nudle podle návodu na obalu
  2. Nemají být úplně měkké, jen ohebné a poddajné.
  3. Nakrájejte šalotku, česnek a zázvor.
  4. V misce rozšlehejte dvě vejce vidličkou a přidejte štědrou špetku soli.
  5. Připravte si omáčku smícháním všech ingrediencí v malé misce.
  6. Na kuře: nakrájejte kuře na tenké nudličky a ochuťte solí a pepřem.
  7. Na tofu: Očistěte tofu papírovými utěrkami. Tofu nakrájejte na 2 cm kostky, posypte solí a pepřem a přidejte trochu kukuřičného škrobu.
  8. Na krevety: Oloupejte je a dochuťte solí a pepřem.
  9. Kuře, krevety nebo tofu opékejte ve woku s rozpáleným olejem, dokud nebudou hotové.
  10. Odložte stranou a papírovou utěrku vytřete pánev.
  11. Připravte si nakrájenou šalotku, rozšlehaná vejce, vařené nudle, hotové kuře, tofu nebo krevety a omáčku.
  12. Zahřejte 2 lžíce arašídového oleje ve woku, přidejte šalotkovou směs a restujte jen pár minut, dokud zelenina nezezlátne a nerozvoní se.
  13. Uprostřed woku udělejte důlek, šalotkovou směs dejte na stranu pánve a přidejte vejce.
  14. Rozdrťte vejce na malé kousky, nechte je trochu zhnědnout a zapracujte je do šalotky a dále je lámejte na malé kousky.
  15. Přidejte okapané, poloměkké nudle a promíchejte s vaječnou směsí, za stálého míchání, obracení a opékání 3–4 minuty.
  16. Přidejte omáčku a vařte 1 minutu.
  17. Přidejte vařené kuře, tofu nebo krevety a ještě chvíli promíchávejte.
  18. Vařte, dokud nejsou nudle měkké (ale stále trochu žvýkací), a pokud se vám zdají příliš suché, přidejte trochu vody.
  19. Přidejte fazolové klíčky a pražené arašídy a posypte chilli vločkami a jarní cibulkou.
  20. Vymačkejte trochu limetkové šťávy a ochutnejte.
  21. Podle chuti dosolte, přidejte více limetky nebo více cukru.
  22. Promíchejte a ihned podávejte.
  23. Rozdělte na dva talíře.
  24. Ozdobte fazolovými klíčky, čerstvou jarní cibulkou, koriandrem nebo bazalkou, chilli, měsíčky limetky a praženými drcenými arašídy.
Thajské nudle s tofu, klíčky a lahodnou omáčkou servírované na talíři s čínskými hůlkami a klínkem limety.
www.feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.