Jen s pár ingrediencemi můžete připravit lahodnou omáčku na těstoviny a to za pouhých 10 minut. Užijte si tuto rychlou teplou večeři vhodnou i pro děti.
Ingredience
- 450 g suchých těstovin
- sůl dle chuti
- 4 střední stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
- 675 g cherry rajčat
- 1 šálek čerstvých lístků bazalky, nahrubo nasekaných
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- parmezán, k podávání
Postup
- Těstoviny dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a přidejte špetku soli.
- Za občasného míchání přiveďte na prudkém ohni k varu.
- Vařte, dokud nebudou al dente, asi o 1 minutu méně, než doporučuje návod na obalu.
- Mezitím rozehřejte česnek a 4 lžíce olivového oleje na pánvi na středním plameni, a restujte za častého míchání, dokud česnek nezměkne, asi 3 minuty.
- Přidejte rajčata a vařte za stálého míchání, dokud rajčata nezačnou praskat.
- Můžete jim pomoci tím, že na ně při změknutí přitlačíte zadní stranou vařečky.
- Pokračujte ve vaření, dokud nebude omáčka bohatá a krémová, asi dalších 5 minut.
- Vmíchejte bazalku a dochuťte solí a pepřem.
- Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a odložte si 1 šálek vody z vaření.
- Přidejte těstoviny do omáčky a zvyšte teplotu na středně vysokou.
- Vařte za stálého míchání a podle potřeby přidávejte vodu z těstovin, aby se konzistence upravila na hezky krémovou.
- Sejměte z ohně, vmíchejte zbývající 2 lžíce olivového oleje a nastrouhaný parmezán.
- Okamžitě servírujte a na stůl přidejte extra parmezán k posypání.