Těstoviny s omáčkou z cherry rajčat

Těstoviny s omáčkou z cherry rajčat

Jen s pár ingrediencemi můžete připravit lahodnou omáčku na těstoviny a to za pouhých 10 minut. Užijte si tuto rychlou teplou večeři vhodnou i pro děti.

Ingredience

  • 450 g suchých těstovin
  • sůl dle chuti
  • 4 střední stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
  • 675 g cherry rajčat
  • 1 šálek čerstvých lístků bazalky, nahrubo nasekaných
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • parmezán, k podávání

Postup

  1. Těstoviny dejte do velkého hrnce, zalijte vodou a přidejte špetku soli.
  2. Za občasného míchání přiveďte na prudkém ohni k varu.
  3. Vařte, dokud nebudou al dente, asi o 1 minutu méně, než doporučuje návod na obalu.
  4. Mezitím rozehřejte česnek a 4 lžíce olivového oleje na pánvi na středním plameni, a restujte za častého míchání, dokud česnek nezměkne, asi 3 minuty.
  5. Přidejte rajčata a vařte za stálého míchání, dokud rajčata nezačnou praskat.
  6. Můžete jim pomoci tím, že na ně při změknutí přitlačíte zadní stranou vařečky.
  7. Pokračujte ve vaření, dokud nebude omáčka bohatá a krémová, asi dalších 5 minut.
  8. Vmíchejte bazalku a dochuťte solí a pepřem.
  9. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a odložte si 1 šálek vody z vaření.
  10. Přidejte těstoviny do omáčky a zvyšte teplotu na středně vysokou.
  11. Vařte za stálého míchání a podle potřeby přidávejte vodu z těstovin, aby se konzistence upravila na hezky krémovou.
  12. Sejměte z ohně, vmíchejte zbývající 2 lžíce olivového oleje a nastrouhaný parmezán.
  13. Okamžitě servírujte a na stůl přidejte extra parmezán k posypání.
Těstoviny s rajčaty, bazalkou a sýrem servírované v hlubokém talíři.
www.seriouseats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.