Zeleninový salát s lososem

Zeleninový salát s lososem

Tento zdravý salát je bohatý na živiny a je neuvěřitelně chutný. Obsahuje špenát, avokádo, rajčata a červenou cibuli a na to vše jednoduše nandáte lososa z pánve. Poté pokrm zakapete domácí citrónovou zálivkou a máte na stole lehké, ale i syté jídlo, jehož příprava vám zabere méně než 20 minut!

Ingredience

  • 4 šálky baby špenátu
  • 2 rajčata, nakrájená
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 okurka, oloupaná a nakrájená
  • 1/4 šálku červené cibule, nakrájené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 filety z lososa
  • sůl a pepř na dochucení

Na citrónovou zálivku:

  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky medu nebo javorového sirupu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Zahřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni.
  2. Filety lososa ochuťte solí a pepřem.
  3. Přidejte filety horní stranou dolů a vařte 4 – 5 minut.
  4. Otočte lososa a vařte další 2- 3 minuty.
  5. Všechny ostatní ingredience na salát rozdělte do dvou misek a navrch položte hotového lososa.
  6. Ingredience na zálivku smíchejte v malé misce a pokapejte jí hotový pokrm.
  7. Servírujte!
Špenát, avokádo, rajčata a červená cibule servírované v hlubokém talíři s plátkem lososu a vidličkou.
www.downshiftology.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.