Luxusní a rychlý pokrm, které si hravě připravíte kdykoli během týdne a to do 20 minut! Je příjemně pikantní a kombinace asijských chutí, kuřecího masa, rýže a zeleniny nikdy neomrzí.
Ingredience
- 3 kuřecí prsní řízky, nakrájené na kousky velikosti sousta
- 2 lžíce kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 šálek cukrového hrášku
- 1 žlutá paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce čínského rýžového octa
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce sweet chilli omáčky
- 2 lžíce kečupu
- 1 svazek jarní cibulky, nakrájené
- 1 malá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- vařená rýže nebo nudle, k servírování
Postup
- Kuřecí maso dejte na talíř, přidejte kukuřičnou mouku, sůl a pepř a promíchejte, aby se kuře obalilo.
- Přidejte olej do woku a zahřejte na vysokou teplotu.
- Když je olej velmi horký, přidejte kuře a opékejte 5–6 minut – několikrát otočte, dokud lehce nezhnědne.
- Přidejte cukrový hrášek a papriku a opékejte další dvě minuty
- Přidejte česnek, sójovou omáčku, čínský rýžový ocet, třtinový cukr, sweet chilli omáčku a kečup.
- Pokračujte v zahřívání na vysokou teplotu, vše prohazujte špachtlí, dokud se směs nezahřeje.
- Zkontrolujte, zda je kuře propečené tak, že vezmete velký kus a překrojíte ho na polovinu.
- Pokud už není uprostřed růžové, je hotové.
- Promíchejte s nakrájenou jarní cibulkou a nakrájenou chilli papričkou a restujte ještě minutu.
- Podávejte s rýží nebo nudlemi.