Krémové česnekové kuře s rýží

Krémové česnekové kuře s rýží

Nic nepřekoná tento recept na rychlé jídlo k obědu, pokud jde o jednoduchost přípravy! Zabere vám méně než 30 minut a stačí vám k tomu pouze jedna velká hluboká pánev nebo hrnec.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, lisovaného
  • 3/4 šálku dlouhozrnné bílé rýže
  • 2 a 1/2 šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky baby špenátu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

Postup

  1. Kuřecí prsa promíchejte se sušeným česnekem, solí a pepřem.
  2. Zahřejte olivový olej na pánvi na středním plameni.
  3. Přidejte kuřecí prsa do pánve a za častého míchání restujte do zhnědnutí asi 3 minuty.
  4. Přidejte česnek na pánev a restujte dalších 30 sekund.
  5. Vmíchejte rýži a kuřecí vývar.
  6. Přiveďte k varu, snižte plamen a přikryjte pokličkou.
  7. Vařte 20 minut za občasného míchání.
  8. Odstavte z ohně a na rýži položte baby špenát.
  9. Přikryjte, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odležet.
  10. Sundejte pokličku a dobře promíchejte.
  11. Vmíchejte smetanu a podávejte.
Rýže, maso a špenát v jedné pánvi s vařečkou.
www.tablespoon.com

Vyzkoušejte také naše nejlepší recepty na pečené brambory z trouby. Křupavá lahůdka na 5 způsobů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.