Pečení brambor v troubě chvíli trvá, ale pokud vás honí čas, můžete na jejich přípravu klidně použít mikrovlnnou troubu a výsledek bude i tak luxusní.
Ingredience
- 1 velký brambor, omytý a vydrhnutý
- 1 lžíce oleje
- sůl, podle chuti
- 2 plátky slaniny
- ¼ šálku strouhaného sýru čedar
- zakysaná smetana, k podávání
- čerstvá pažitka, k podávání
Postup
- Vidličkou propíchněte do brambory dírky, poté ji potřete olejem a solí.
- Plátky slaniny položte na stejný talíř jako brambory, vložte do mikrovlnné trouby na 7-9 minut, dokud slanina není křupavá a brambory měkké.
- Dávejte pozor, aby se slanina nepřipálila.
- Po vychladnutí slaninu rozdrobte.
- Bramboru rozkrojte napůl a pak pomocí vidličky načechrejte vnitřek.
- Navrch nasypte sýr a poté dejte na dalších 30 sekund do mikrovlnky.
- Ozdobte zakysanou smetanu, kousky drcené slaniny a pažitkou.
- Užijte si to!
Hledáte i další výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!