Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na oběd z cuketových nudlí, křupavého tofu, sójové omáčky a arašídového oleje. Je naprosto luxusní!
Ingredience
- 340 g extra pevného tofu
- 4–6 cuket
- sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobení
Na chilli sezamovou omáčku:
- 1/2 šálku arašídového másla
- 1/3 šálku sezamového oleje
- 1/3 šálku světlé sójové omáčky
- 1/4 šálku rýžového octa
- 2 lžíce chilli pasty (jako sambal oelek)
- 2 lžíce cukru
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 kousíček čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
Postup
- Všechny ingredience na omáčku protřepejte ve sklenici nebo je vhoďte do kuchyňského robotu a promíchejte.
- Z tofu vytlačte přebytečnou vlhkost.
- Nakrájejte ho na kousky velikosti sousta.
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje.
- Přidejte tofu a za stálého míchání opékejte do zlatova.
- Přidejte asi 1/2 šálku omáčky a vařte, dokud se omáčka nezačne odpařovat / absorbovat do tofu a nezhnědne na pánvi.
- Opatrně obracejte a seškrabujte opečené kousky ze dna .
- Pomocí spiralizéru si z cuket udělejte spirály a promíchejte s asi 1/4 šálku omáčky na porci.
- Navrch dejte tofu, sezamová semínka a jarní cibulku.
- Ihned podávejte.
Máme pro vás také nejlepší recepty na polévky s květákem. Inspirujte se, jsou luxusní!