Pikantní cuketové nudle s křupavým tofu

Pikantní cuketové nudle s křupavým tofu

Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na oběd z cuketových nudlí, křupavého tofu, sójové omáčky a arašídového oleje. Je naprosto luxusní!

Ingredience

  • 340 g extra pevného tofu
  • 4–6 cuket
  • sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobení

Na chilli sezamovou omáčku:

  • 1/2 šálku arašídového másla
  • 1/3 šálku sezamového oleje
  • 1/3 šálku světlé sójové omáčky
  • 1/4 šálku rýžového octa
  • 2 lžíce chilli pasty (jako sambal oelek)
  • 2 lžíce cukru
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 kousíček čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný

Postup

  1. Všechny ingredience na omáčku protřepejte ve sklenici nebo je vhoďte do kuchyňského robotu a promíchejte.
  2. Z tofu vytlačte přebytečnou vlhkost.
  3. Nakrájejte ho na kousky velikosti sousta.
  4. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu oleje.
  5. Přidejte tofu a za stálého míchání opékejte do zlatova.
  6. Přidejte asi 1/2 šálku omáčky a vařte, dokud se omáčka nezačne odpařovat / absorbovat do tofu a nezhnědne na pánvi.
  7. Opatrně obracejte a seškrabujte opečené kousky ze dna .
  8. Pomocí spiralizéru si z cuket udělejte spirály a promíchejte s asi 1/4 šálku omáčky na porci.
  9. Navrch dejte tofu, sezamová semínka a jarní cibulku.
  10. Ihned podávejte.
Nudle z cuket s tofu, sojovou omáčkou a arašídovým olejem servírované na talíři s vidličkou.
www.pinchofyum.com

Máme pro vás také nejlepší recepty na polévky s květákem. Inspirujte se, jsou luxusní!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.