Do 30 minut si můžete vykouzlit tento luxusní víkendový oběd v podobě vepřových kousků v máslové česnekovo-citrónové omáčce se zelenými fazolkami. Už nebudete chtít nic jiného!
Ingredience
- 650 g vepřových kotlet, nakrájených na 2,5 cm kostky
- 1 lžíce směsi cajunského koření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku másla
- 1/4 šálku zeleninového vývaru
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 450 g zelených fazolek, nakrájených a blanšírovaných (pokud jsou tenké, není třeba je blanšírovat)
- vločky červeného chilli (volitelně)
- čerstvá nasekaná petrželka, na ozdobu
- plátky citronu, na ozdobu
Postup
- Na mělkém talíři posypte vepřové kousky cajunským kořením a promíchejte, aby se dobře obalily.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžičky oleje na středně vysokém plameni, dokud nebude horký.
- Vepřové kousky opékejte po dávkách 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou okraje křupavé a opečené, podle potřeby přidejte další olej.
- Vyjměte opečené kousky z pánve a dejte stranou.
- Snižte teplotu na střední.
- Přidejte máslo na pánev a zahřívejte, dokud se nerozpustí.
- Nakrájený česnek orestujte, dokud nebude voňavý (asi 30 sekund), přičemž z pánve seškrábejte všechny zhnědlé kousky.
- Polijte citronovou šťávou a zeleninovým vývarem.
- Do pánve vhoďte blanšírované zelené fazolky a přidejte citronovo-máslovou omáčku.
- Zelené fazolky vařte 3–4 minuty a pravidelně je obracejte pomocí kleští.
- Uvařené zelené fazolky zatlačte ke kraji a vepřové kousky vraťte do pánve.
- Promíchejte je s česnekovo-máslovou omáčkou, aby se rovnoměrně obalily.
- Podávejte maso a fazolky s plátky citronu, posypanou čerstvou petrželkou a vločkami červeného chilli, pokud chcete.
- Dobrou chuť!