Pečený čaj z citrusů

Pečený čaj z citrusů
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

K Vánocům neodmyslitelně patří vůně mandarinek a pomerančů a bezpochyby také skořice a hřebíčku. Připravte si citrusový čaj právě na toto nejkrásnější zimní období.

Ingredience

  • 0,5 kg pomerančů
  • 0,5 kg mandarinek
  • 0,5 kg červených grepů
  • 1 lžička skořice
  • 2 dcl brandy
  • 1 lžička hřebíčků
  • 6 hvězdiček badyánu
  • 1 celá skořice
  • 500 g cukru
  • 3 lžíce medu

Postup

  • Ovoce oloupejte a pokrájejte na malé kousky.
  • Troubu rozehřejte na 180°.
  • Ovoce dejte na plech nebo do zapékací misky.
  • Posypte ho kořením, cukrem a pokapejte medem.
  • Promíchejte a podlijte brandy.
  • Dejte péct na 20 – 30 minut. V průběhu pečení kontrolujte a promíchávejte.
  • Pečeným ovocem naplňte uzavíretelné sklenice od jogurtů, nebo přesnídávek apod, zalijte šťávou, která se během pečení uvolnila a nechte vychladnout.
  • Skladujte v lednici.
Pečený čaj ve vánočně ozdobené sklenici
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.