K Vánocům neodmyslitelně patří vůně mandarinek a pomerančů a bezpochyby také skořice a hřebíčku. Připravte si citrusový čaj právě na toto nejkrásnější zimní období.
Ingredience
- 0,5 kg pomerančů
- 0,5 kg mandarinek
- 0,5 kg červených grepů
- 1 lžička skořice
- 2 dcl brandy
- 1 lžička hřebíčků
- 6 hvězdiček badyánu
- 1 celá skořice
- 500 g cukru
- 3 lžíce medu
Postup
- Ovoce oloupejte a pokrájejte na malé kousky.
- Troubu rozehřejte na 180°.
- Ovoce dejte na plech nebo do zapékací misky.
- Posypte ho kořením, cukrem a pokapejte medem.
- Promíchejte a podlijte brandy.
- Dejte péct na 20 – 30 minut. V průběhu pečení kontrolujte a promíchávejte.
- Pečeným ovocem naplňte uzavíretelné sklenice od jogurtů, nebo přesnídávek apod, zalijte šťávou, která se během pečení uvolnila a nechte vychladnout.
- Skladujte v lednici.